Шофьор нападна полицай, преди служителят да успее да се легитимира. Полицай

...
Шофьор нападна полицай, преди служителят да успее да се легитимира. Полицай
Коментари Харесай

Шофьор преби цивилен полицай

Шофьор атакува служител на реда, преди служителят да успее да се легитимира. 

Полицай осъди нападателен пловдивчанин, който го е набил след пораждане на леко ПТП сред такси и различен автомобил. Служителят на Министерство на вътрешните работи е бил пасажер в таксито и единствено се е опитал да се легитимира, когато е бил атакуван със плесници и юмруци от другия водач, написа.

Първоначално агресорът е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказване санкция в размер на 3000 лева Пострадалият обаче не бил удовлетворен от решението и претендирал пред съда сумата от 10 000 лева, представляващи неимуществени вреди – породени физически болки, премеждия, прочувствен стрес и оскърбление, претърпени вследствие на нанесен побой. Случката се разиграла в късните часове на деня, когато потърпевшият служител на реда се качил в такси, което хванал, с цел да се прибере у дома. Колата се движила по бул. „ Цар Борис III Обединител “, в посока север – юг.

Малко преди Тунела, таксиметровият автомобил бил доближен и изпреварен от различен автомобил и вследствие на засичане било породено леко ПТП.

Шофьорът на другия автомобил не спрял след настъпилото ПТП и траял придвижването си, а таксиметровият водач го последвал, с цел да види и запише регистрационния номер, по отношение на споразумяване на последствията от произшествието.

На кръстовището на Сточна гара двата автомобила отбили в страни, до автобусна спирка, като служителят на реда и водачът на другата кола излезли от колите. Твърди се, че потърпевшият се опитал да се легитимира със служебната си полицейска карта, само че в този миг другият мъж почнал да го удря с плесници и юмруци. Побоят спрял едвам когато служителят на реда се опитал да влезе назад в таксито. Тогава агресорът се качил в колата си и напуснал мястото на случая. Пристигнали медицински екип и полицейски автопатрул, а на идващия ден било издадено и правосъдно - здравно уверение.

Пострадалият решил да съди другия водач и предявил пред районния съд в Пловдив парично обезщетение в общ размер на 10 000 лева и 800 лева заплатено адвокатското заплащане.

Съдът, като реши събраните по делото доказателства и взе поради възраженията, доводите и настояванията на страните, реши, че претендираният иск от потърпевшия е обективен и следва да му се присъди. Освен това побойникът би трябвало да заплати на служителя на реда и 800 лв. разноски за адвокатско заплащане, както и общо 1570 лв. разходи по делото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР